perjantai 28. maaliskuuta 2014

So if I just call to Bill Gates and ask if he can help us?

Ensimmäinen viikko on paketissa, kyllä aika menee nopeeta... En muista millon viikonloppu ois tullu näin tarpeeseen, uusi kulttuuri, työpaikka ja jokailtainen paikkojen katsastelu vei näköjään paljon energiaa. Kaikenkaikkiaan viikko on mennyt tosi hyvin ja vielä ei ole ollut juuri mitään ongelmia elämisessä täällä:)
Jose Candina Group on osoittautunut ihan mukavaksi paikaksi työskennellä. Kun ensimmäisen kerran syötiin lounasta työporukalla, niin tajusin että melkein kaikki puhuu sittenkin jonkilaista englantia, osa paljon paremmin kuin minä. Alussa tuntu että kaikki puhuu vaan espanjaa, tai vaan pari sanaa engelskaa.

Say cheese, mr. Candina

Jose Candina on hurja mies, jolla on lääkitys kohillaan... vai vääränlainen? Joka aamu yhtä hyvällä tuulella ja tervehtii iloisesti. Puhuessaan Jose heiluttaa käsiään,puhuu niin nopeasti ja kovaa, että sylki lentää suusta. Viikon aikana pidettiin n. 20 palaveria joissa käytiin aina samaa asiaa läpi: Tehtävälistaa, jossa oli kaikki sen hetkiset firman It-ongelmat listattuna. "Jusi, do you have my tasklist?". Pääpointtina asioita listatessa oli, että niille piti määrittää riski, raha, ja aika joka sen suorittamiseen menee. Se olikin ehkä suurin ongelma, koska todella hankala sanoa ekalla viikolla, että miten ongelmat ratkaistaan. 

Candina Groupilla on yhteensä seitsemän eri toimipistettä, seitsemässä eri maassa, ja kommunikointiin he käyttävät paljon Skypeä. Kaikkien työntekijöiden koneilla ei vielä ollut Web-kameraa, tai Headsettiä, joten mr. Candina valtuutti minut tilaamaan niitä lisää netistä. Yrityksessä on sama rumba aluillaan, kuin Suomessa; Windows XP:n päivitys uudempaan käyttöjärjestelmään. Rahaa ei kuitenkaan näihin investointeihin ole hirveästi, joten ensi viikko menee varmaan hintojen selvitykseen, ja siihen, kuinka monta uutta tietokonetta tarvitaan. Projektista mielenkiintoisen tekee se, että lisenssit yms. pitäisi hommata Espanjalaisista firmoista, ja tämän firman hankintakulttuurista en oikein ole vielä täysin perillä.
Maria osaa vastata moneen kysymykseen, ja puhuu todella
hyvää englantia.


Työkaverit on todella ystävällisiä, varsinkin kun nyt on vähän tutustunut heihin ruokapöytäkeskusteluissa. Sain heiltä paljon nettilinkkejä ja ohjeita, missä kannattaa käydä Bilbaossa ja lähiympäristössä. Lupasivat auttaa, jos tarvitsen joitain matkajärjestelyjä tai muita apuja Bilbaohon tutustumiseen. Savvookin kuulemma huastaavat tarvittaessa, mutta vielä en kehannu pyytää:)
Perjantaina oli Begonian viimeinen työpäivä, hän auttoi
minua ensimmäisen viikon aikana, ja delegoi omia keskenjääneitä/
selvityksen alla olleita hommia minulle:) Varsinaisia läksiäisiä
ei ollut, mutta oli pidetty työntekijä Candinalla.Työkaverini Tarja, Eija ja Irmeli

Ihan kaikki ei puhu englantia, mutta kun keskustellaan, ymmärrys on molemminpuoleista, ainakin toivon niin.
Seppo, Ulla ja Helena. Ensi viikolla opettelen myös oikeat nimet:)

Urtzi on rauhallinen kaveri, mutta kova tekemään töitä.  Mr. Candinan mukaan
kova naistenmies.


Tuli puheeksi Suomi ja Iisalmi. Eräs työkaveri luki minun blogia ja yritti sanoa sen nimeä. Piti selittää mitä Savo tarkoittaa, ja sitten tuli idis, että lähetäänpä käymään paikanpäällä Iisalmessa.
Käytiin toimiston väen kanssa Iisalmessa, olivat arkkitehtuurista
ihmeissään.


Luettiin myös minun blogia. Kuunneltiin Olavia, kun sanoivat että
jatkuvaanhan se täälläkin ravaa keikoilla:)
Olivat innoissaan varsinkin blogin nimestä ja sen lausumisesta:
Sa-vo-lais-poi-ka-mua-li-mal-la
Firmamme parlamentti                                        

Suomessa on tottunut siihen, että joka toimistossa ja paikassa on vessat ja vesipisteet. Täällä Espanjassa on ilmeisesti yleisempää, että firmat käyttää samoja sosiaalitiloja, ja juomavesi saadaan vesiautomaateista. Kraanavesi on erittäin klooripitoista, ihankun uimahallin vettä joisi. Mutta kaikkeen tottuu!

Firmamme tietohallinto, serverit. Hiukan pienemmässä skaalassa,
kuin Iisalmessa, mutta on firmakin pienempi.

Lähes kaikki tietokoneet ovat erilaisia Candina Groupilla, ja heillä on neljää erilaista käyttöjärjestelmää käytössä. On siis paljon tehtävää, että hommaa saadaan yhdenmukaistettua. Ensi viikolla ollaan jo varmasti viisaampia asiassa, kun sisäänajo yritykseen on jo tehty:) Lupasin Mr.Candinalle, että soitan Bill Gatesille, koska Bill on vanha koulukaveri. Bill ei kuitenkaan monesta tavoitteluyrityksestä huolimatta vastannut:(
Torstaina oli opiskelijoiden mielenosoitus verojen korotusta
vastaan, varmaan 2000 ihmistä liikenteessä. Punaiset liput kommunistinuorten,
olisiko pitänyt mennä sekaan jakamaan kepukarkkeja ja juttelemaan?
Mr. Candina antoi pussillisen pipoja. Ilmeisesti
piippukasvin siemeniä. En ainakaan vielä tukehtunut
niihin, ihan hyviä ovat!

Suomessa ei vastaavanlaista yleisöryntäystä jokapäivä nää. Paitsi vuosi sitten
Iisalmen torilla;)

Imatran kaupunki on ostanut tontin Bilbaosta,
tänne tulee Antskun fanituotemyymälä.
Keskiviikkona tein töitten jälkeen reissun vanhaan kaupunkiin, koska oli kohtalaisen hyvä sää. Wanhakaupunki, eli Casco Viejo on todella iso paikka, ja siellä on tuhansia miljoonia pikkupuoteja ja Pubeja.

Bilbao, paradise of Iisalmen pysäköinninvalvojat.. Auto parkkiin
keskelle tietä ja Siwaan.


Casco Viejon kadut on oikeesti kapeita, mutta sitäkin vilkkaampia. Immeisiä oli kuin muurahaisia ja nyt löysin jopa kahvilan, jossa myyjä puhu englantia:) Casco Viejosta ja sen historiasta kirjoitan myöhemmin lisää, kunhan saan vähän lisäinfoo.


Vanhan kaupungin "siistimpää" puolta.


Ku klux klaanin museo, tai ainakin jotain huppupäitä siellä oli..
En päässyt sisään kun museon Intendentillä ei ollut antaa
takaisin kympin setelistä. Palataan asiaan.

Kävin uimassa, sanovat että tämä on paikallisen jätevesilaitoksen
köntsäallas, mutta kuulin asiasta vasta jälkeenpäin. Vesi oli lämmintä.

Beatlesin pojat on vaihtanu ravintolabisneksiin
Paikallinen Heikki SilvennoinenRinkelillä.Hyppäsin väärään metroon, vaikka olin ihan varma
että se oli menossa Mellunmäkeen.


Some pinchos

Tuli extrana, vedet silmissä maistoin pari, kaaheeta evästä!Töihin menen yleensä bussilla. Työpäivän jälkeen on kuitenkin mukava aina kävellä, ja vieläpä joka kerta eri reittiä pois. Matkalla on monia kahviloita, joissa yleensä hyödynnän ilmaista wifiä. Joku aamu teen niin hurjasti, että herään aikaisemmin ja kävelen töihin, sillä varauksella ettei tule vettä kuin esterin sieltä.Torstaina oli ensimmäinen lämmin aamu!Ensikosketus Guggenheimiin, jokupäivä luvassa vierailu sinne.

Maija on Guggenheimissä tarjoilijana. Kuulemma ihan tappopäiviä ja työtahti on tolkuton. Sovittiin Juhan ja Maijan kanssa, että jokupäivä yllätetään itsemme ja työnantajat ja vaihdetaan töitä päikseen.

There it is!
Luulen, että Guggenheimiin tutustuminen vaatii rutkasti aikaa, se on jo ulkoapäin niin kummallisen näköinen. 

Guggenheimin ja Bilbaon vahtikoira.


mr. Candina piirsi kartan, mutta en oikein ymmärtäny että minne
sen on tarkoitus viedä? Ilmeisesti jonkun senioritan luo?
Pääsykokeisiin luku alkakoon! Taustalla näkyvät mäkkärin
mainokset eivät liity tilanteeseen milläänlailla.Rakennus, jossa Jose Candina Group on.


Tornitalo

Limppareita saa monenlaisia, mutta Laitilan wirvoitusjuomat oli
loppu.


Tämmönen Iisalmen torille kanssa!

Tänään oli tarkoitus suunnata vaeltelemaan lähimaastoon "vuorille", mutta tuulee n. 100m/s. Ei kehtaa lähtee itseään kiusaamaan. Suuntana on siis vanha kaupunki ja Ku klux klaanin museo! Otin matkalle paljon T-paitoja, mutta vain yhen hupparin, joten sitäkin varastoa tulee ehkä täydentää tänään..Palataan asiaan kun on taas asiaa:)

        - Jusi -

Have a nice weekend!Ps. Arvoisat lukijat, voitte ehdottaa aiheita ja teemoja tähän blogiin. Jos haluatte kuulla vaikka Bilbaon ruokakulttuurista, tai rakennuskulttuurista, niin kirjoitan niistä. Tulen jatkossa ehkä enemmän keskittymäänkin eri teemoihin.

2 kommenttia:

  1. Siellä näyttää tosi kivalta! Hieno tuo guggenheim t. Karo ja frans

    VastaaPoista
  2. Muista vaihtaa kello kesäaikaan?
    Mukava kuulla, että alat jo kotiutua..
    t.äiti:)

    VastaaPoista