keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Jusi, do you have the tasklist?

Nopeasti on aika kulunut, kun on alkanut tottua täällä elämiseen. Kolmas viikko on jo menossa kohti viikonloppua. Blogin kirjoitukseenkaan ei ole ollut oikein aikaa, kiire on tehdä kaikenlaista jännää!

Kerrataanpas hiukan kuluneen viikon/viime viikonlopun tapahtumia..
              Lauantaina pääsin vihdoin katselemaan Bilbaota erilaisesta perspektiivistä.
Lumialla tuli tämmönen "köyhänmiehen" panoraama-kuva.

Perjantaina oli paikallinen Pirhosen Pekka kertomassa paloturvallisuudesta
ja vaahtosammuttimista.

You got uno new mail..Tasklist tasklist.. Kyllä täällä tykätään niitä kirjoittaa. Töissä alkaa olla hiukan tylsähköä, koska varsinaisia konkreettisia omaan alaan liittyviä hommia ei ole. Paljon kyllä olisi päivitettävää, mutta ei työkaluja niiden suorittamiseen. Mutta kokonaisuudessaan työpaikka on ollut positiivinen vaihtoehto. Tietenkin oletin, että täällä olisi joku joka hoitaa näitä IT-asioita, ja ottaa minut völjyynsä, mutta kyllä tämä näinkin onnistuu! En voi suuria parannuksia tähän firmaan tehdä, mutta parhaani yritän!


Olin perjantaina kuin pikkupoika jouluaattona tutkailemassa tätä pakettia,
koska se tuli  Suomen Madridin suurlähetystöstä.


Perjantai tuli todella äkkiä vastaan, mutta oli tietenkin mukava viettää viikonloppua muissakin, kuin työn merkeissä.. Viikonlopun suunnitelmat riippuu tietenkin hirrrveästi kelistä. Onneksi melkein koko viikonlopun paistoi aurinko:)Keskellä katua oli tämä flyygeli, ja sitä kävi soittamassa useampikin
soittaja. 

..Ja hyvin soittivat!

Say cheese!
Kuvassa näkyvä naistenmies on kova moottoripyöräilemään, ja on kuulemma
tulevanakin kesänä ajamassa Suomen läpi Nordkappiin:) Joten
jutskailtavaa Suomesta kyllä löytyi.


Perjantaina vietin iltaa alakerran kahvilassa. Serranon perhe yritti kommunikoida parhaansa mukaan englanniksi, mutta aina ei oikein ymmärretty toisiamme.. Mukavata kuitenki oli!

Harmi vaan, että niitä nuoria senioritoja ei tässä paikassa pahemmin pörrännyt..Kulunut viikko oli kuitenkin vienyt enimmät powerit, ja hyvissä
ajoin oli suuntana ZzzZZ..


Lauantaipäivän tasklistillä oli matkaaminen Bilbaon läheiselle kukkulalle. Meni hetken aikaa, että löysin tieni kuvassa näkyvälle vuoristojunalle, koska enhän minä entisenä partiolaisena karttaa halunnut mukaani. Jonkin aikaa seikkailtuani päädyin kuitenkin oikeaan paikkaan, ja matka kohti kukkulan huippua alkoi. Onneksi asema löytyi, sillä alkoi olla jo aika hankalata eläminen tuolla auringon paahteessa.

Yhteen junaan mahtuu n.70 henkeä, ja hintaa matkustukselle tuli
n. 60 senttiä.


Terveisiä huipulta!Diabolo guy

Vuorelta laskeuduttuani oli tietenkin jo nälkä, ja halu päästä kämpille muutenkin kuin kävellen. Seuraavan bussin lähtöön oli vielä 15min, ja päätin käväistä kaupassa jääkaapin täytteitä hakemassa. En vaan tullut ajatelleeksi, että siellä voi olla muitakin. Pienen marketin kassajonossa oli ainakin 100 ihmistä, ja ainoastaan yksi kassa oli auki. Suomessa olisi voinut palaa hermo useammaltakin, mutta täällä kassojonossa ihmiset on kylmänviileän rauhallisia. Niimpä siis en bussiin kerennyt, ja edessä oli kävelymatka asunnolle.

Vähän on tullut kokattua täällä reissulla, joten lauantaina sitten ihan pitemmän kaavan mukaan..


Ruokaa a la Jussi
Salada.

Casco viejossa on tosiaan ravintola nimeltä Iturri, jonka tarjoilijat ja omistaja osaa todella hyvää englantia. Yksi baarimikoista on ollut myös Suomessa puolisen vuotta, joten tietää vähän meidän pohjoismaalaista kulttuuriakin. Lauantaina kyseisessä paikassa oli pienet retropippalot, joissa lähdin sitten vierailemaan. Sarrikossa asuvat suomalaisetkin tulivat messiin. Hauskoohan siellä oli!
Iturrin hobbaloiden jälkeen lähdettiin koko porukan voimin Abandoon, eli keskustaan katsastamaan karaokebaaria. Itsekkin innostuin vetäisemään pari englanninkielistä biittiä, ja ihan kaikki espanjalaiset ystäväni eivät vielä ainakaan ensimmäisen biisin aikana lähteneet kotiin:)

Kaikki suhtautuu tähän kielimuuriin ja suomalaisuuteen hyvin positiivisesti. Aina joku yrittää jotain selittää espanjaksi, mutta hoksaa, että eihän tämä juippi sitä ymmärrä.. Onneksi joku tulee aina tulkkaamaan..

Sillon Hiliman vee multa Onni?

Sunnuntaina oli lämmin päivä. n. +25-30 astetta. Kyllä kelpasi! Heräsin jo hyvissä ajoin (n.klo 14:30) ja lähdin pyörimään pitkin kaupunkia. Oli tarkoitus käydä Guggenheimissä, mutta sää oli sen verran hyvä, että siirsin sitä tasklistillä tulevaisuuteen.

Suihkulähteitä ja lampia on Bilbaossa varmaan sata erilaista.
Näin lähellä Guggenia jälleen käväisin..

En ymmärrä tätä sitruunan laittamista kokikseen..

Turistina otin tietenkin valokuvan ruokalistalta tulevasta annoksestani,
jotta tarjoilijakin ymmärtää, etten syö kalmaria.
Käytiin Juhan ja Maijan kanssa syöpöttelemässä. Ollaan jo monena päivänä meinattu mennä Mr.Wok -nimiseen paikkaan, mutta se on aina kiinni kun sinne yritetään mennä.


Kuulemisiin! Lähden tänään töiden jälkeen kiipeilemään vuorille, joten jos ei ala kuulua niin olen eksyksissä... Tämän viikon tapahtumista ja seikkailuista kuulette lauantaina:)


Vielä olisi ainakin näitä asioita tekemättä ja kokematta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti